Meso rolling tretman

Efikasan je u tretiranju ožiljaka, strija, fleka, bora i regeneraciji (podmladivanju) kože.

Simptomi starenja, stvaranje bora na koži, povezani su sa kolicinom kolagena u srednjem sloju kože. Starenjem se smanjuje kolicina kolagena, koža se isušuje. Da bi se to usporilo, neophodna je stalna regeneracija kolagena i održavanje njegove kolicine.

U tu svrhu otkriven je novi i efikasan nacin stimulacije kože nazvan “microneedle”. Koža se stimuliše oštrim iglicama koje stvaraju mikrokanalice koji olakšavaju penetraciju na kožu nanetih preparata kao što su vitamini i peptidi. Na ovaj nacin pospešuje se regeneracija kolagena.

Takode, na mestima uboda aktiviraju se prirodni procesi kože koji teže da regenerišu ta podrucja stvarajuci nova kolagena vlakna i elasticno tkivo.

Ovaj tip stimulacije kože vrši se pomocu Microneedle Rollera.
meso rolling

Koji su drugi nazivi za meso rolling?

Tretman meso rolling ili micro needling se takode naziva kolagen indukciona terapija (Colagen Induction Terapy – CIT), derma rolling, Perkutana Kolagen indukcija, terapija mikro iglom i mezo valjanje.

Šta je Microneedle Roller i kako se njime radi?

Microneedle Roller je instrument koji se sastoji od valjka pokrivene glave sa 192 kvalitetnim titan akupunktura iglama. Micro needling valjak ima sledece radnje. Iglice su dizajnirane kako bi mogle prodreti u stratum corneum, tvrdu spoljašnju površinu ili epidermalni sloj kože.

Stotine sitnih kanala olakšavaju prolaz i apsorpciju proizvoda za negu kože. Takodje nežno ljušti višak celija kože koje pothranjuju folikule dlaka i zaustavlja prerano starenje, i na kraju dovode do neuspešnog stvaranja bora, strija, celulita i ožiljaka. Valjak stimulira protok krvi na površini, masira kožu, cisti pore i podstice kolagen neophodan za ponovni rast.

Mogu li se koristiti serumi i proizvodi protiv starenja sa Microneedle valjkom?

Da, možete koristiti serume posle valjanja, ali budite svesni da ce proizvod da prodre 80% više nego što je to sada.

Da li je tretman bolan?

Iglice na Microneedle Roller-u su dovoljno duge kako bi se pomoglo u penetraciji vašeg proizvoda za negu kože, ali nece oštetiti kožu na bilo koji nacin. Normalno je za kožu da bude malo osjetljiva kad se prvi put koristi valjak, ali vecina ljudi nema nikakvih problema nakon nekoliko dana.

Koje kreme ili proizvode koristite posle meso rolling – a?

Nakon tretmana koristite kvalitetan proizvod (kremu ili ulje) sa aktivnim sastojcima (vitaminima). Možete koristiti vitamin A i C, bakrene peptide ili visoko kvalitetne, vitaminima obogacene sastojke sa aktivnim hidrantnim svojstvima.

Koliko vremena treba da bi se videli rezultati?

Svaka je koža drugacija, tako da ne možemo dati definitivni vremenski okvir za rezultate, ali vaša koža ce se osecati lakše i jace gotovo odmah. Ako ste u tretmanu lecenja ožiljaka ili bora videcete rezultate svake nedelje kao promene na koži i vracanju kolagena, a zatim nakon 1-3 meseca i dublje rezultate.

Dakle, meso rolling stvara kanale ili otvore na koži koji ne ostaju otvoreni da apsorbiraju prljavštinu?

Ne sitni kanali brzo se zatvaraju – u roku od sat vremena.

Koje kreme ili proizvode koristite posle meso rolling – a?

To ne bi trebalo trajati više od 3-5 minuta.