3D Mezoniti

Mezoniti: Jedini neoperativni lifting lica

Kleopatra je prva koristila zlatne niti kako bi smanjila bore lica. Zlato se i dalje koriste u tu svrhu, kao i razni drugi materijali.

Mezoniti tretmani daju rezultate kao face lifting, često bolje uz očuvanje prirodnog izgleda. Oduvek je bila želja postići rezultat face liftinga bez operacije. Glavni problem je bio što su se koristili trajni tj. nerazgradivi materijali koji su znali izazivati komplikacije.

Tako je nastala sigurna metoda liftinga lica pomoću niti koje se u celosti razgrade, te ne izazivaju komplikacije. Metoda je dobila naziv mezoniti, dok je neki nazivaju još 3D mezoniti.

Šta su mezoniti?

To je metoda koja koristi posebno dizajnirana razgradiva vlakna za podizanje, pomlađivanje i zatezanje kože. Služi za oblikovanje lica i tela. Mezoniti se ubacuju pod kožu pomoću igle gde se radi mreža niti na kojoj organizam stvara novi kolagen. Oni se nalaze na vrhu igle.
Nakon uvođenja igle konac ostaje pod kožom, a igla se izvadi. Niti se u celosti razgrade za oko 6 meseci. Mezoniti imaju najjači efekt za podsticanje proizvodnje novog kolagena i povećavaju prokrvljenost kože što još dodatno podstiče razvoj novog kolagena i pomlađuje kožu. Uvlačenje niti iglom dodatno podstiče razvoj novog kolagena. Metoda je 100% prirodna jer podstiče vlastite snage da stvore novi kolagen, stoga su i rezultati prirodni.

Da li je tretman bolan?

Tretman mezonitima nije bolan niti neugodan ali pojedina mesta mogu biti malo osetljivija. Za anesteziju koristi se anestetska krema, a po potrebi ređe anestezija kao kod zubara.

Zbog čega se koriste mezoniti?

Mezoniti su namenjene za lifting, zatezanje kože, oblikovanje lica i smanjenje bora. Koriste se još za oblikovanje i zatezanje tela: vrat, dekolte, grudi, stomak, unutrašnja strana butina i kolena. Njihova prednost je što daju prirodan izgled lica i, kao nijedna metoda do sad, oblikuju linije lica. To je jedina metoda koja vraća volumen tako što podiže spuštenu kožu na prvobitno mesto pre spuštanja.

Zbog toga su mezoniti prirodna alternativa za face lifting. One su efikasne za smanjenje bora: čela, između obrva, uglova usana, oko očiju, nazolabijalnih i nausnica. Metoda je odlična alternativa osobama koje se boje face liftinga i žele ga odgoditi. Isto tako je pogodna za osobe koje ne žele botoks i filere.

Mezoniti podižu obraze i obrve, oblikuju i zatežu donju vilicu. Koriste se još za smanjenje bora ispred ušiju. Osim efekta zatezanja i liftinga popravlja se i tonus pri čemu je mimika lica očuvana. Kvalitet i izgled kože se popravlja nakon tretmana.

Kome se preporučuje tretman?

U prvom redu osobama koje žele zadržati prirodan izgled, a ne žele se podvrgnuti face liftingu i tretmanu botoksom. Tretman je idealan u tom slučaju ako lice nije previše spušteno. Rezultat tretmana s mezonitima se tada meri s face liftingom s tim da je naglašenost na očuvanom prirodnom izgledu lica.

Nakon tretmana s mezonitima mimika lica ostaje očuvana što je jako bitno za pojedina zanimanja. Mezoniti su prirodna zamena za filere jer vraćaju volumen podizanjem lica. Metoda je pogodna za oba pola a preporučeno doba je, prosečno zavisno o stanju kože, od 35-65 godina iako postoje odstupanja od navedene starosne dobi

Rezultati su bolji, trajniji i prirodniji od filera. Metoda je idealna za podizanje obrva, korekciju dubljih nazolabijalnih i drugih bora pogotovo oko očiju a svakako i pušačkih bora. Mezoniti efikasno smanjuju bore u uglovima usana koje daju tužan izgled i oblikuju donju vilicu zatezanjem i smanjivanjem nabora sa strane donje vilice. Ako imate viseći podbradak samo zbog viška kože mezoniti su idealno rešenje.

Da li je potreban oporavak nakon tretmana?

Uobičajeno nije potreban oporavak i sutradan se možete vratiti na posao ili čak isti dan. Po potrebi se stavi puder. Moguće su ponekad modrice obično par dana posle tretmana, ali brzo prođu. Ako se radi veći broj niti može biti manji otok koji preko noći prođe.

Koje su moguće komplikacije?

Eventualno modrice, ali one se ne jave većinom. Druge komplikacije ne postoje osim teoretski, infekcije jer se niti u celosti razgrade i uklone iz tela. Nakon prestanka delovanja tretmana nema nikakvog pogoršanja, tretman zasigurno snažno prevenira spuštanje lica.

Od čega su izrađeni mezoniti?

Mezoniti su izrađene od materijala koji se koristi 15 godina u kardiohirurgiji za operacije na srcu i krvnim sudovima. Materijal od kojih su izgrađene se zove polidioksanon. Bitno je da se taj materijal uklanja iz organizma u celosti kroz vremenski period od 3-6 meseci i ne izaziva alergijsku reakciju. Koliko je materijal siguran dovoljan je podatak da se koristi za operacije na srcu.

Kada se vidi rezultat?

Odmah nakon tretmana se vidi rezultat, a konačni rezultat vidite za oko 3 meseca posle, koliko je potrebno za stvaranje novog kolagena.

Koliko dugo traje rezultat?

Zavisno o stanju kože i lokaciji tretmana proizvođač navodi prosečno trajanje oko 15-20 meseci iako su moguća odstupanja od navedenog.

Koliko je potrebno tretmana?

Po jednoj regiji je dovoljan jedan tretman. Ukoliko ne želite da se rezultat vidi naglo tada možete postupno dodavati mezoniti.

Mogu li se mezoniti kombinovati s drugim tretmanima?

Mezoniti se mogu kombinovati sa bilo kojim tretmanom nakon 3-4 nedelje.