O tretmanu nehirurškog uklanjanja podočnjaka

Podmlađivanje vlastitom krvnom plazmom

Podočnjaci i višak kože ispod donjeg kapka uglavnom su povezani s nakupljanjem masnog tkiva u tom delu lica. Starenjem koža slabi i osim što postaje sve tanja i suva, počinje tonuti prema dole zajedno s masnim naslagama i atrofiranim malarnim jastučićima. Posledica toga su sve uočljiviji jastučići i tamni krugovi ispod očiju.

Do nedavno se verovalo kako se korekcija očnih kapaka može ostvariti isključivo plastičnom hirurgijom, a do nedavno tretman za uklanjanje tamnih krugova ispod očiju nije ni postojao. Perlane se tankom iglom injektira u područje donjeg kapka, filer se ubrizgava neposredno iznad kosti očne šupljine. Potom se filer pažljivo oblikuje masiranjem tretiranog područja, a rezultati su izvanredni i trenutni.

Koliko tretman traje?

Tretman traje oko 30 minuta, rezultati su trenutni.

Da li je tretman bolan?

Područje koje se tretira nije jako osetljivo, a budući da je osećaj bola minimalan, procedura uglavnom ne zahteva potrebu analgetika. Nove verzije Perlane-a i Juvederm-a već sadrže lokalni anestetik koji smanjuje bol.

Koliko traju rezultati?

Rezultati traju 12-18 meseci.

Da li je sigurno?

Jedan od materijala koji se koristi u tretmanu, Restylane Perlane, biokompatibilan je, u telu se biološki razgrađuje na prirodan i siguran način i nestaje kada se u potpunosti resorbuje.Fileri na bazi hijaluronske kiseline su laboratorijski proizvedeni, dolaze u obliku sterilnog gela. Prednost sadašnjih filera je u tome što nisu trajni, za razliku od srodnih hirurških korektivnih tretmana.

Neželjeni efekti:

Crvenilo, otok, podlivi ili osetljivost na mestu ubrizgavanja vrlo su retki i privremeni neželjeni efekti, koji nestaju u roku od nekoliko dana. Najčešći je podliv budući da područje obiluje krvnim sudovima. Međutim, takva reakcija nije opasna, a podliv se lako može prekriti šminkom.

Prednosti ovog tretmana za uklanjanje podočnjaka:

Mnogi pacijenti su prijatno iznenađeni kada otkriju prednosti tog jednostavnog zahvata koji brzo i delotvorno rešava problem. Ali ipak, tretman nije preporučljiv za svakog, zbog toga se mora uraditi temeljna analiza svakog pacijenta, da bi se procenilo je li bolja hirurška intervencija.
eye-bag-removal
eye-bag-removal

Prednosti nehirurškog zahvata su mnoge:

Smatramo da se u većini slučajeva problem donjih kapaka može riješiti tom metodom, ali ako to ipak nije moguće, odnosno ako je u pitanju gornji kapak koji se ne može adekvatno podići botoksom.

- nema potrebe za opštom anestezijom

- nije potrebna hospitalizacija reč je o dnevnom tretmanu, odmah nakon zahvata pacijent nastavlja svoju dnevnu aktivnost

- u većini slučajeva rezultati izgledaju prirodnije nego nakon hirurgije

Oporavak

- Ne konzumirati veće količine alkohola 24 sata posle zahvata.

- Ne vežbati 24 sata nakon zahvata.

- Ako uočite podlive, primenite led ili kremu protiv podliva. Dopušteno je korišćenje pudera na mineralnoj bazi.

- Ako ste skloni podlivima, koristite tablete ili kremu protiv podliva dan pre tretmana i 5 dana nakon zahvata.

- Ako ste skloni ranama, aftama, herpesu oko usta, a to područje želite tretirati, raspitajte se kod svog lekara opšte prakse za Zovirax tablete, koje treba uzimati dan pre i nekoliko dana posle zahvata.

- Mi ćemo temeljno izmasirati tretirana područja nakon zahvata, dok se kod kuće možete lagano masirati sami, preko sterilne gaze.

- Pokušajte izbegavati solarijume i saune 3-4 dana nakon tretmana.

U slučaju da vam neka od uputstava nisu jasna, imate neželjene efekte, ili ako sumnjate u uspešnost rezultata, nazovite nas za savet ili zakažite kontrolni pregled.