Prvi internacionalni kongres estetske i antiejdžing medicine u Beogradu

First international congress of aesthetic and antiaging medicine, održan 24. i 25. maja u hotelu „Hajat“,  okupio je u Beogradu vodeće svetske lidere estetske i antiejdžing medicine.

U okviru dvodnevnog kongresa održana su teorijska predavanja, na kojima su iternacionalni edukatori preneli svoja velika znanja iz oblasti estetske medicine, dok su kompanije lideri iz oblasti estetske medicine održali Workshop kurseve, a vodeći svetski edukatori Hands –on treninge.

Fokus održanih predavanja i treninga bile su novine u estetskoj medicini i znanja iz oblasti upotrebe hijaluronskih filera, mezoterapije, niti ( PDO, PLL, PCL), hemijskih pilinga, neurotoksina, nege lica, upotrebe lasera kao savremene metoda podmlađivanja i dr. Sva predavanja i treninge pratile su video demonstracije i praktični saveti iz navedenih oblasti.

Workshop treninzi bili su koncipirani kao rad u grupi u okviru kojih su ekspert treneri držali kratko predavanje i uživo demonstraciju na pacijentima.

HANDS-on treninzi održani su kroz rad u malim grupama sa internacionalnim expert trenerom i KeyOpinionLeaderima. Treneri su držali kratka predavanja, dok je svaki doktor, učesnik treninga, imao priliku da samostalno radi procedure na pacijentima.

Udruženje interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine (SESIAM)  i internacionalno udruženje IPAR (International Plastic Aesthetics Residence) organizovali su kongres kakav do sada nije postojao na našoj teritoriji. Ovo je bila prilika da se u Beogradu na jednom mestu okupe vodeće lidere iz polja nehiruške antiaging i hirurške medicine i internacionalni predavaći gotovo svih vodećih farmaceutskih kuća na tržištu. Među predavačima na kongresu bili su i dr Lee Walker, dr Philippe Deprez, dr Sonya Valkova, dr Dymitry Sykianakis, dr Uroš Ahčan, dr David Jack, dr Franco Vercesi, dr Ranneva i dr Rotim. Evropa i svet u Beogradu!