MEZOTERAPIJA LICA

Mezoterapija lica

Mezoterapija u estetskoj oblasti podrazumeva korišćenje koktela (rastvora) za tretman kože u cilju usporavanja starenja kože, kao i poboljšanja opšteg stanja i izgleda kože.

Koža lica najbrže stari zbog stalnog uticaja faktora iz spoljašnje sredine. Ako se ne primenjuje zaštita i nega kože lica ,ona brzo gubi svoju vitalnost, gubi elasticitet, sjaj, postaje dehidrirana i daje licu umoran izgled.

Ideja mezeterapijskih tretmana je da se direktnim ubrizgavanjem u kožu dopreme sve hranljive i gradivne materije koje su neophodne za metabolizam kože, kao i za njen zdraviji izgled.

Šta treba znati pre odluke o proceduri?

Treba da shvatite da mezoterapija nije zamena za filere , botox, laser, facelift. Mezoterapija je metoda od koje treba da očekujete svežiji izgled, vraćanje sjaja vašoj koži, izjednačenje boje , hidriranost i vraćanje elasticiteta . Mezoterapijskim tretmanom ne može se uticati na već nastale bore, opuštenost mišića lica, nedostatak masnog tkiva.

Ko je kandidat?

Svaka osoba može biti kandidat za ovu proceduru, treba je pre svega koristiti u preventivne svrhe jer ćete njome znatno usporiti starenje vaše kože.

Šta se nalazi u mezoterapijskim koktelima?

U rastvorima koji se primenjuju za podmlađivanje kože najčešće se nalaze hijaluronska kiselina, vitamini, minerali, antioksidansi. Rastvori su različiti pa se mogu birati po potrebama svake osobe.

Kako izgleda procedura?

Izabrani koktel se u kožu ubrizgava izrazito površno , sitnim ubodima. Pri svakom ubodu se u kožu istisne mala količina koktela koju u narednim minutama koža upije u potpunosti.

Vrsta anestezije

Anestezija je potpuno nepotrebna.

Nega i tretman nakon intervencije

Nakon ove procedure se aplikuje maska da bi se crvenilo od tretmana u potpunosti povuklo. Po obavljenom tretmanu poželjno je kod kuće koristiti hidrantnu ili reepitelizujuću kremu 2x dnevno.

Rezultat

Rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana. Za najbolji rezultat je potrebno tretman ponoviti 2 do 4 puta u određenim razmacima.