ZRELO DOBA: “VREME VELIKIH INDIVIDUALNIH RAZLIKA”

Srednje životno doba je i vreme velikih individualnih razlika. Neke osobe već dobijaju unuke, druge tek zasnivaju porodicu i dobijaju decu. Neki su na početku, a neki u zenitu ili na zalasku karijere. Dok su neki ostvarili svoje mladalačke snove, neki osećaju da njihovo vreme tek dolazi, a neki i prevareno, promašeno…
Kriza srednjih godina se pojavljuje kod žena koje se plaše starenja, a nastupa onda kada misle da su na pragu starosti. Žene različito reaguju, neke su uplašene i depresivne, a neke odbijaju da ostare tako što počinju da se ponašaju (naglašeno) mladalački. Kriza je obično povezana s nekim “okruglim” ciframa, kao što su 40, 45, 50 godina.
Za mnoge žene je pedeseti rođendan proslava postignute pune emotivne zrelosti i stečene životne mudrosti. Nisu tako retke izjave da se žena upravo tada oseća najispunjenije i najslobodnije. Razlog za to je što osećaju da su ispunile većinu svojih životnih “zadataka”.

Glavna osobina žene u pedesetoj je što se ona ponovo vraća k sebi, ponovo uspostavlja kontakt sa svojim željama i potrebama, tako da počinje da živi zadovoljnije i kreativnije.
Mi smo tu da uspostavimo balans sa Vašim unutrašnjim mirom i spoljašnjim efektima na koži, koje godine, neminovno nose.

Ne možemo da zaustavimo proces starenja, niti to želimo, ali, zasigurno, možemo da Vam pomognemo da to starenje bude dostojnstveno i da odaje ženstvenošću i seksipilom. To su osobine koje se godinama ne gube, samo postaju sofisticiranije.

S ljubavlju,
Vaša Sofija Malbasa-Ogrizovic