PRAVILNA NEGA KOŽE LICA POSLE SUNČANJA

Letnji dani su savršeni za provođenje vremena na plaži, gde smo uglavnom izloženi suncu. Bez obzira na umirujući učinak morske vode i solarne energije u letnjim mesecima, zbog česte izloženosti spoljnim faktorima, na udaru su tako naša kosa kao i koža.

Upravo koža zbog visokih temperatura često gubi puno vode, zato je i potrebno da je posebno negujemo i hranimo.

Gubitak vode jedan je od najčešćih problema koji mogu da nas snađu leti zbog visokih temperatura. Upravo zbog toga jako je bitno da svoje telo osvežimo vodom, kako spolja tako i iznutra.
Za svojo telo pobrini se tako što češ piti dosta vode, a svoju kožu hrani adekvatnim proizvodima, jer će se, ukoliko preskočiš taj deo nege, pojaviti bore i linije na koži.

Hijaluronskim filerima vratićemo najvidljivije nedostatke i ublažiti sve promene, do kojih je došlo tokom izlaganja suncu.

Posle odlaska sa plaže svoju kožu temeljito očisti, jer se tokom dana na njoj skupljaju nečistoće i masnoće, čije lučenje u većoj meri podstiču i visoke temperature.

Po povratku sa odmora, dodjite da temeljno i dubinski očistimo kožu pilingom.

I za kraj-uživajte u ostatku leta, za one estetske promene na licu koje ono neminovno nosi sa sobom, mi ćemo se pobrinuti, sa zadovoljstvom!

 

Dr Sofija Malbasa-Ogrizovic & Laser Centar