HIJALURON – PRIRODAN NAČIN ZA HIRATACIJU KOŽE

Hijaluron se prirodno nalazi u većini organa. To je polisaharid, složeni šećer koji se u velikim količinama stvara sve do oko 25. godine života, a zatim njegova proizvodnja u organizmu počinje da opada. U mlađem životnom dobu se čak oko 30% ukupne hijaluronske kiseline (čovek u proseku ima oko 15 grama hijalurona u organizmu) nalazi u koži. A zašto je važan za održavanje jedre, lepe i blistave kože bez bora?

Hijaluron – prirodan način za hirataciju kože

Hijaluron se, osim u koži, nalazi još u hrskavici, očima i zglobovima. S obzirom na to da se količina hijalurona u koži vremenom smanjuje, potrebno ju je nadoknaditi. Ovo je veoma važno jer hijaluronska kiselina vezuje vodu (čak i do 500 molekula vode) i na taj način hidrira kožu, te je čini glatkom i zategnutom. A ujedno je i snažan antioksidans i neutrališe veoma štetne slobodne radikale. Uz to, održava tonus kože.

Kako koža gubi prirodne depozite hijalurona, a ujedno počinje da sporije proizvodi elastin i kolagen, javljaju se prve borice. Da bi se koži obezbedila adekvatna količina hijaluronske kiseline obično se koriste hijaluronski fileri (koji daju izuzetne rezultate kada je reč o podmlađivanju i prevenciji starenja kože i zato su jedna od veoma traženih procedura) i antiage kreme koje u svom sastavu sadrže hijaluron.

Ako tražite kako da podmladite kožu lica i vrata, uklonite bore, ali i vratite jedrinu i punoću usnama onda su hijaluronski fileri odličan izbor. Hijaluron je veoma popularna anti aging procedura jer na prirodan i siguran način vraća mladalačku svežinu usnama, licu i vratu. A uz to, sama procedura traje veoma kratko – samo oko 15 minuta.
Zajedno sa laserima spada u popularne estetske procedure zbog svoje efikasnosti, jer se bore mogu korigovati ili ukloniti za vrlo kratko vreme, a efekat je vidljiv ODMAH.

Ovo čini hijaluron odličnom alternativom estetskoj hirurgiji, a procedura hijaluronom je komforna i efikasna.

Dr Sofija Malbaša