ZBOG ČEGA SVE VIŠE MUŠKARACA KORISTI BOTOKS?

Sve je više muškaraca koji će sebi priuštiti tretman, koji je, do sada, bio ‘rezervisan’ za glumce i manekene – često zbog razloga koje ne očekujete. Da li ste Vi sledeći?

Botox je sintetski neurotoksin koji blokira oslobađanje hemijskih signala od živaca do mišića, smanjujući mišićne kontrakcije. Traje od tri meseca, do godinu dana.

Svaki put kada samsmejete ili gledate ukoso, mišići lica stvaraju male nabore koji se pogoršavaju s vremenom. Čak i ako nastojite držati što ravnije lice ceo život, ti isti mišići i dalje rade nesvesno, stvarajući linije koje je nemoguće sprečiti – bez malo pomoći.

Za puno muškaraca, to obećanje zvuči privlačno.

Istraživanja pokazuju da je tokom proteklih 16 godina upotreba botulinum toksina tipa A, odnosno botoxa, porasla više od 350 posto među muškarcima. Samo u 2015. godini, više od 400.000 muškaraca u SAD-u probalo je botox.

Zašto muškarci biraju botox?

Smanjivanje bora samo je jedan od razloga zašto muškarci stoje u redu za sintetski neurotoksin. No, jeste li znali i da botox može biti rešenje za migrene i preterano znojenje ispod pazuha? No, ipak, u većini slučajeva radi muška taština pa je mladolik izgled najčešći razlog za “peglanje bora”.

Dr Sofija Malbasa-Ogrizovic & Laser Centar