NEGA KOŽE POSLE ČETRDESETE – PROBLEMI I REŠENJA!

Do tada ste već dostigli karijeru, postale ste mame, naučili ste da se smejete svojim greškama i učite iz njih. Sve je u redu – osim izdajničkih bora oko očiju, bora na čelu, tankih usana.

Odabrali smo sedam glavnih znaka starenja u četrdesetim. Međutim, to ne znači da ste vlasnik kompletnog seta – verovatno ćete pronaći tri znaka na svom licu. Ne zaboravite genetiku – pogledajte fotografije roditelja kada su imali četrdeset godina.

Problem: gubitak elastičnosti, nejednak ten
Iako ste možda napunile 40, nemojte odmah krenuti sa gledanjem u ogledalu, nove bore se nisu pojavili. i najverovatnije, mnoge bore se pojave tek oko 50., pa čak i kasnije – niži prag menopauze. U telu je manjak hormona estrogena, koji je odgovoran ne samo za plodnost, već i za mekoću, gustinu, pa čak i ton kože. Jednostavno rečeno, više estrogena (u razumnim količinama), manje bora i staračke pege, pa izgledamo mlađe. Sve dok hormoni žive sa kožom u miru i harmoniji.

Šta raditi: Da se bore ne bi pojavile što je duže moguće, kozmetičari su razvili jednostavnu i pristupačnu šemu kućne nege kože posle 40 godina. To ne može da utiče na hormone, ali prevencija je jako važna. Bolje sprečiti nego lečiti. Dakle, tu su četiri proizvoda koji se koristiti svaki dan kako bi se sprečili znakove starenja: ujutro serum sa antioksidansima (vitamin C je neophodan) i krema sa zaštitnim faktorom od 50 u letnjem periodu SPF 30 u ostatku godine, pre odlaska u krevet – krema sa retinolom, dva puta dnevno – krema za lice.

Rešenje koje je brzo, delotvorno i efektno je terapija DERMAPEN-om.

Problem: nejasne konture usana
Nije ni čudo, jer je ovde koža izuzetno osetljiva i najviše izložene UV zračenju. Hronično suva koža i bore oko usana, pa i gubljenje konture usana su prirodne pojave nakon četdesete.

Šta raditi: Izaberite hranljivi melem sa zaštitnim faktorom ne manjim od 20. I kako bi se obnovila jasnoća kontura, koristite injekcije hijaluronske kiseline, one će takođe dodati volumen.

Problem: Bore smejalice
Do nedavno, vi ste primećivale bore samo kada ste nasmejane. Sada ne morate da se smejete, a fine linije dobile su stalno boravište oko usana. To je zato što se godinama rezerve kolagena smanjuju, a koža gubi svoju sposobnost da se oporavi.

Šta da izaberemo za negu kože lica nakon 40 godina?

Šta raditi: Bore između obrva koje nastaju kada ste ljuti ili umorni – kreme su nemoćne protiv njih. BOTOKS će vas vratiti u prethodnu formu. Glavna stvar – ne treba da postanete žrtva injekcija i postanete žena bez emocija. Ako ne želite da koristite injekcije, morate da kontrolišete izraz svog lica. Dok gledate u smart telefon ili čitate knjigu, tokom sunčanih dana, dok gledate omiljenu seriju… mišići pamte ove pokrete, i na kraju neće biti vraćeni u prvobitni položaj. Počnite još sada da kontrolišete svoje izraze lica. I probajte teretanu za lice – lifting lica.

Problem: proširene pore
Posle 40. ne treba nam lupa na ogledalu da vidimo proširene pore – naročito na obrazima i bradi. Opet je kriv nedostatak kolagena.

Šta raditi: Dnevna krema sa retinoidima i redovan piling lica, kao i DERMAPEN.

Problem: Podačnjaci i krugovi ispod očiju
Tokom tridesetih godina, se gradi karijera, a tu je i podizanje dece. Nije iznenađujuće da drugi primećuju da izgledate umorno, a vi sami svakog jutra primećujete “kesice” i krugove ispod očiju.

Šta raditi: U cilju smanjenja ovih simptoma na minimum, jednostavan ovlaživač možda neće biti dovoljan. Otok se pojavljuju jer se tečnost nakuplja ispod očiju. Kreme sa vitaminom K razvedriće podočnjake. Naučite se da spavate na leđima – ova navika, između ostalog, pomaže protiv bora na licu.
Takodje, HIJALURONSKI FILERI u mnogome će rešiti ovaj problem.

Problem: Gubitak zapremine jagodica i obraza
Zaobljenost na licu je karakteristika mladih. Smejanje je uzrok ispoljavanja dubokih bora oko usta. Ali, mi ne savetujemo da se odreknete smeha, to produžava život. Pored toga, čak i ako prestanete sa smejanjem, sila privlačenja će i dalje biti tamo.

Šta raditi: Dodajte jagodicama i obrazima novi izgled injekcijama: injekcijom masti, lipofillinga ili HIJALURONSKOG FILERA.

Problem: opuštena koža na vratu
Počnite da brinete o ovoj oblasti u najkraćem mogućem roku. Pronađite novu prijateljicu – kremu za vrat i grudi. U okviru potrage razmislite o kremama sa biljnim ekstrakatima i uljima za efekat podizanja.
MEZOTERAPIJA je najdelotvornije rešenje i ovog problema.

dr Sofija Malbaša