Meso rolling

Meso rolling tretman

Efikasan je u tretiranju ožiljaka, strija, fleka, bora i regeneraciji (podmlađivanju) kože.

Simptomi starenja, stvaranje bora na koži, povezani su sa količinom kolagena u srednjem sloju kože. Starenjem se smanjuje količina kolagena, koža se isušuje. Da bi se to usporilo, neophodna je stalna regeneracija kolagena i održavanje njegove količine.

U tu svrhu otkriven je novi i efikasan način stimulacije kože nazvan “microneedle”. Koža se stimuliše oštrim iglicama koje stvaraju mikrokanaliće koji olakšavaju penetraciju na kožu nanetih preparata kao što su vitamini i peptidi. Na ovaj način pospešuje se regeneracija kolagena. Takođe, na mestima uboda aktiviraju se prirodni procesi kože koji teže da regenerišu ta područja stvarajući nova kolagena vlakna i elastično tkivo.

Ovaj tip stimulacije kože vrši se pomoću Microneedle Rollera.

Koji su drugi nazivi za meso rolling?

Tretman meso rolling ili micro needling se takođe naziva kolagen indukciona terapija (Colagen Induction Terapy – CIT), derma rolling, Perkutana Kolagen indukcija, terapija mikro iglom  i mezo valjanje.

Što je Microneedle Roller i kako se njime radi?

Microneedle Roller je instrument koji se sastoji od valjka pokrivene glave sa 192 kvalitetnim titan akupunktura iglama. Micro needling valjak ima sledeće radnje. Iglice su dizajnirane kako bi mogle prodreti u stratum corneum, tvrdu spoljašnju površinu ili epidermalni sloj kože. Stotine sitnih kanala olakšavaju prolaz i apsorpciju proizvoda za negu kože. Takodje nežno ljušti višak ćelija kože koje pothranjuju folikule dlaka i zaustavlja prerano starenje, i na kraju dovode do neuspešnog stvaranja bora, strija, celulita i ožiljaka. Valjak stimulira protok krvi na površini, masira kožu, čisti pore i podstiče kolagen neophodan za ponovni rast.

Mogu li se koristiti serumi i proizvodi protiv starenja sa Microneedle valjkom?

Da, možete koristiti serume posle valjanja, ali budite svesni da će proizvod da prodre 80% više nego što je to sada.

Da li je tretman bolan?

Iglice na Microneedle Roller-u su dovoljno duge kako bi se pomoglo u penetraciji vašeg proizvoda za negu kože, ali neće oštetiti kožu na bilo koji način. Normalno je za kožu da bude malo osjetljiva kad se prvi put koristi valjak, ali većina ljudi nema nikakvih problema nakon nekoliko dana.

Koje kreme ili proizvode koristite posle meso rolling – a?

Nakon tretmana koristite kvalitetan proizvod (kremu ili ulje) sa aktivnim sastojcima (vitaminima). Možete koristiti vitamin A i C, bakrene peptide ili visoko kvalitetne, vitaminima obogaćene sastojke sa aktivnim hidrantnim svojstvima.

Koliko vremena treba da bi se videli rezultati?

Svaka je koža drugačija, tako da ne možemo dati definitivni vremenski okvir za rezultate, ali vaša koža će se osećati lakše i jače gotovo odmah. Ako ste u tretmanu lečenja ožiljaka ili bora videćete rezultate svake nedelje kao promene na koži i vraćanju kolagena, a zatim nakon 1-3 meseca i dublje rezultate.

Dakle, meso rolling stvara kanale ili otvore na koži koji ne ostaju otvoreni da apsorbiraju prljavštinu?

Ne sitni kanali brzo se zatvaraju – u roku od sat vremena.

Koliko dugo traje tretman?

To ne bi trebalo trajati više od 3-5 minuta.