Pravilna nega kože lica posle sunčanja

Pravilna nega kože lica posle sunčanja

Letnji dani su savršeni za provođenje vremena na plaži, gde smo uglavnom izloženi suncu. Bez obzira na umirujući učinak morske vode i solarne energije u letnjim mesecima, zbog česte izloženosti spoljnim faktorima, na udaru su tako naša kosa kao i koža.

Upravo koža zbog visokih temperatura često gubi puno vode, zato je i potrebno da je posebno negujemo i hranimo.

Gubitak vode jedan je od najčešćih problema koji mogu da nas snađu leti zbog visokih temperatura. Upravo zbog toga jako je bitno da svoje telo osvežimo vodom, kako spolja tako i iznutra.
Za svojo telo pobrini se tako što češ piti dosta vode, a svoju kožu hrani adekvatnim proizvodima, jer će se, ukoliko preskočiš taj deo nege, pojaviti bore i linije na koži.

Hijaluronskim filerima vratićemo najvidljivije nedostatke i ublažiti sve promene, do kojih je došlo tokom izlaganja suncu.

Posle odlaska sa plaže svoju kožu temeljito očisti, jer se tokom dana na njoj skupljaju nečistoće i masnoće, čije lučenje u većoj meri podstiču i visoke temperature.

Po povratku sa odmora, dodjite da temeljno i dubinski očistimo kožu pilingom.

I za kraj-uživajte u ostatku leta, za one estetske promene na licu koje ono neminovno nosi sa sobom, mi ćemo se pobrinuti, sa zadovoljstvom!

 

Dr Sofija Malbasa-Ogrizovic & Laser Centar