KAKO PRIPREMITI KOŽU ZA SUNČANE DANE

Sunce vas čini sretnijima, poboljšava vaše opšte stanje, podiže raspoloženje, jača vitalnost, obogaćuje vas vitaminima, omogućuje bolji san. Pored toga, sunce vam daje preplanuli ten koji pak daje utisak da ste zdraviji i vitkiji. I tu se nailazi na jedan maleni problemčić – svi želimo preplanulost postići što pre. Uprkos svim upozorenjima o štetnosti prevelikog izlaganja suncu, mnogi ih u potpunosti ignorišu. Jer, morate priznati, teško se odreći zavodljivosti preplanule puti osobito u ovim sunčanim danima.

Stoga budite mudri i sunčajte se zdravo. Koristite odgovarajući zaštitni faktor, pripazite na najosjetljivije delove svoga tela, nosite odgovarajuću odeću i obratite pažnju na namirnice koje unosite u svoj organizam. A pre svega, dobro pripremite svoju kožu lica na ono što sledi. Jer lice je najeksponiranije – tuđim pogledima, ali i sunčevim zracima.
Naša preporuka nege kože i pre i nakon izlaganja suncu se sastoji iz nekoliko estetskih tretmana.

Mezoterapija hijaluronom predstavlja tretman ubrizgavanja hijaluronske kiseline pomoću sitnih iglica – mikroinjekcija, zahvaljujući kojima se molekuli hijalurona vezuju za molekule vode i na taj način pružaju svežinu i vraćaju koži prirodnu elastičnost.

Hijaluronska kiselina se bezbolno aplikuje plitko ispod površine kože – mezoterapijom ili mezterapijom bez igle, koja je potom odmah vidljivo regenerisana i podmlađena. Nakon ovog tretmana možete se odmah vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Ipak, efekat ove procedure traje samo nekoliko meseci, te se ona mora često ponavljati.

Hijaluronski fileri u svom sastavu sadrže hijaluronsku kiselinu i na potpuno prirodan način popunjavaju linije i duboke bore na licu, pružaju lifting jagodica i obraza, čela, koriguju izgled usana ili „brišu“ tamne podočnjake. Pomoću specijalne igle, gel se aplikuje dublje ispod površine kože, a kako bi tretman bio potpuno bezbolan, neposredno pre ubrizgavanja nanosi se anestetik krem.

Procedura traje oko 30 minuta, a nakon primene hijaluronskih filera možete se odmah vratiti svojim aktivnostima. Moguća je pojava kratkotrajnog crvenila i otoka, a budući da se hijalurosnka kiselina prirodno nalazi u našem telu, alergijske reakcije su veoma retke.

Fileri ne ugrožavaju prirodnu mimiku, kao ni celokupan izgled lica. Kombinuju se sa laserskim tretmanima, mezoterapijom, mezonitima ili PRP-om, vrlo efikasno.

U zavisnosti od područja koje se tretira, kao i tipa kože, rezultati mogu trajati od devet meseci do dve godine, ali se savetuje dopuna jednom godišnje kako bi se što duže zadržao mladalački izgled. Rezultat je hidrirana koža i podmlađen izgled lica, bore nestaju potpuno prirodno, a ukoliko se tretiraju usne, volumen je uspešno povećan.

Uz ovih nekoliko, strateški, važnih saveta, sasvim smo sigurni da ćete od sunca uzeti samo ono najbolje!
Dr Sofija Malbaša