Kako da izgledate lepo i sveže i nakon burnih praznika

Prvi tragovi godina na ženskom licu vide se već posle tridesete. Srećom, starenje kože se danas može znatno usporiti. Osim onoga što sami možete učiniti za vašu zrelu kožu, postoje i dermatološki tretmani koji uz razne lasere, preparate i supstance gotovo čudotvorno brišu bore s lica.

Kad se pojave prve bore, treba znati da mladolikost licu ne daje samo zategnuta koža, već i pozitivnost, energija, osmeh… Međutim, ako ste odlučili da učinite nešto povodom bora, danas postoje neinvazivne metode koje imaju odlične efekte. Najpopularnije su fileri, botoks…
Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca koja vezuje vodu za ćeliju, a njeno nestajanje iz organizma počinje već posle 25. godine, kad koža prirodno počinje da stari. Ovi fileri se mogu koristiti za osvežavanje i hidriranje kože, kao i za popunjavanje bora i poboljšanje kontura lica (usana). Posebno se koriste za uklanjanje nazolabijalnih bora koje se spuštaju od korena nosa ka uglovima usana. Tretman hijaluronskom kiselinom nema negativan uticaj na vaš prirodni izraz lica. Radi se u intervalu od 8 do12 meseci, koliko i traje efekat. Ukoliko počnete na vreme, dok bore još nisu veoma izražene, moguće je znatno usporiti proces njihovog produbljivanja.

Botoks se najviše koristi za bore u regiji čela i oko očiju. Potpuno bezbolno se ubrizgava iglicom i za 3 minuta bukvalno briše bore. Sa ovim tretmanom možete početi već od 35. godine, a efekat traje 6-8 meseci, posle čega će bore biti u istom stanju kao pre tretiranja. Botoks takođe usporava proces produbljivanja bora, pa se može reći da redovnim tretmanima deluje preventivno − onemogućava mrštenje, izraženu mimiku.

Veoma je važno da i sami brinete o svom organizmu, kako bi se pozitivni efekti oslikavali i na Vašoj koži.
Predlažemo, kao prvu pomoć, nakon ovih burnih praznika sledeće:

▶️ Uzimajte bar 2 litra vode dnevno

▶️ Koristite kreme koje hidriraju kožu

▶️ Povećajte unos voća i povrća

▶️ Unosite što više vitamina E

▶️ Kad god ste u mogućnosti, napravite kod kuće neku masku koja će osvežiti lice i vrat
▶️ Budite sa ljudima koji nose radost u očima
▶️ Pevajte, ljubite se i volite se!

Od srca,
dr Sofija Malbaša